English

 


פרסומי PMW
הטלוויזיה הפלסטינית: "הסטודנטים [הערבים] באוניברסיטה העברית השיבו לעצמם שטחים כבושים בירושלים"
Share |

הטלוויזיה הפלסטינית:
"הסטודנטים [הערבים] באוניברסיטה העברית  
 השיבו לעצמם
שטחים כבושים בירושלים"

 
סטודנטים ערבים קראו:
"האמפיתאטרון שלנו" 
[הטלוויזיה הרשמית של הרש''פ, 23/05/2014]
 
סטודנט ערבי באוניברסיטה העברית [ב-2011]:
"תנועת 'וטן' נוסדה... 
בתוך חומות האוניברסיטה העברית, 
בתוך חומות של מוסד ישראלי, 
והוכיחה את תיאוריית 'הסוס הטרויאני התרבותי'" 
 [הטלוויזיה הרשמית של הרש''פ, 25/11/2011]
 
איתמר מרכוס ונאן ז'אק זילברדיק
 
[דיווח זה יצא במקור באנגלית ב-11/06/2014]
 
הטלוויזיה הרשמית של הרש''פ שיבחה את תנועת הסטודנטים הערבית-הישראלית "וטן" (מולדת) על פסטיבל מורשת ערבית שהיא ערכה באמפיתאטרון של האוניברסיטה העברית בחודש מאי 2014. הטלוויזיה הפלסטינית דיווחה כי "הושרו שירים שהוקדשו לאסירים ולשהידים," ותיארה את האירוע בקמפוס האוניברסיטה העברית כ"השבת שטחים כבושים בירושלים." [הטלוויזיה הרשמית של הרש''פ, 23/05/2014]
 
האוניברסיטה העברית בירושלים נמצאת בהר הצופים, השייך לישראל מאז חתימת הסכם שביתת הנשק עם ירדן ב-1949. מכון "מבט לתקשורת פלסטינית"  תיעד כי הרש''פ מציגה באופן שגרתי את כל ישראל כ"פלסטין הכבושה." 
 
הטלוויזיה הפלסטינית דיווחה כי משתתפי הפסטיבל של תנועת "וטן" שנערך באמפיתיאטרון הקמפוס בהר הצופים קראו: "האמפיתאטרון שלנו" - וכתבת הטלוויזיה הפלסטינית הוסיפה: "בפועל הוא [האמפיתיאטרון] היה שלהם, [הם] השיבו את ערביות האדמה אשר הוקמה עליה האוניברסיטה העברית, ולו ליום אחד."
 
כתבת הטלוויזיה הפלסטינית סיימה את הדיווח שלה מהשטח בדברים:
"מהאוניברסיטה העברית בירושלים הכבושה, כריסטין רינאווי."
 
ב-2011, חבר באותה תנועת סטודנטים באוניברסיטה העברית תיאר את ארגון הסטודנטים "וטן" בתור "סוס טרויאני תרבותי":
"תנועת 'וטן' נוסדה לפני 5 שנים בתוך חומות האוניברסיטה העברית, בתוך חומות של מוסד ישראלי, והוכיחה את תיאוריית 'הסוס הטרויאני התרבותי'. היא הוכיחה כי היא יכולה לבסס את הזהות הפלסטינית בתוך המוסדות הישראליים." [הטלוויזיה הרשמית של הרש''פ, 25/11/2011]
 
מאוחר יותר באותה שנה, בהפגנה שארגנה תנועת "וטן" נגד תוכנית פראוור להסדרת ההתיישבות הבדואית בנגב, אותו סטודנט הכחיש בטלוויזיית הרש"פ את קיומה של ישראל, והתייחס לנגב, נצרת וצפון הארץ בתור "פלסטין":
 "אנו ואנשינו בנגב - אחד... אנו צריכים להשמיע את הקול שלנו לכל הדרגים, לכל העולם, באוניברסיטה פה, גם בנגב גם בנצרת, בצפון, בכל מקום בפלסטין, על מנת להדגיש שאנו כולנו יד אחת, ושפלסטין היא אחת."   [הטלוויזיה הרשמית של הרש''פ, 12/12/2011]
 
להלן קטעים ארוכים יותר מהכתבות בנושא בטלוויזיה הפלסטינית:
 
הטלוויזיה הרשמית של הרש''פ דיווחה על פסטיבל המורשת הערבית, שהתקיים באוניברסיטה העברית 
כתבת הטלוויזיה הפלסטינית: "הדגל הפלסטיני שעמד בראש [תהלוכת] הצופים פתח את הפסטיבל, שנערך באמפיתיאטרון הראשי של האוניברסיטה, בפעם הראשונה. האמפיתאטרון עצמו, שבו הודיעו הנציב הבריטי הראשון הרברט סמואל, ובלפור, על הקמת האוניברסיטה העברית בשנת 1925, לפני 89 שנים. היום הסטודנטים [הערבים] באוניברסיטה העברית השיבו לעצמם שטחים כבושים בירושלים, במקום שבו הושרו שירים שהוקדשו לאסירים ולשהידים, שאותם שרה הזמרת רים בנא מנצרת ... [המשתתפים] שלחו סיסמא, 'האמפיתאטרון שלנו,' ובפועל, הוא היה שלהם. [הם] השיבו את ערביות האדמה אשר הוקמה עליה האוניברסיטה העברית ולו ליום אחד, ללא נשק אלא במסורת שלהם והנפת דגל זהותם הפלסטינית. מהאוניברסיטה העברית בירושלים הכבושה, כריסטין רינאוי."
 
[הטלוויזיה הרשמית של הרש''פ, 23/05/2014]
 
תוכנית הבוקר "בוקר טוב ירושלים", של הטלוויזיה הרשמית של הרש''פ, ראיינה את מנהל פסטיבל "וטן", מועאד' אל-קימרי, ב-2011:
מנהל פסטיבל "וטן", מועאד' אל-קימרי: "תנועת 'וטן' נוסדה לפני 5 שנים בתוך חומות האוניברסיטה העברית, בתוך חומות של מוסד ישראלי, והוכיחה את תיאוריית 'הסוס הטרויאני התרבותי'. היא הוכיחה כי היא יכולה לבסס את הזהות הפלסטינית בתוך המוסדות הישראליים. היא הוכיחה שהיא [תנועה] פלסטינית, שהוקמה על ידי ירושלמיים והצטרפו אליה כל הפלסטינים."
 
 [הטלוויזיה הרשמית של הרש''פ, 25/11/2011]
 
"תנועת הסטודנטים 'וטן' (מולדת) באוניברסיטה העברית בירושלים מארגנת את יום המורשת הפלסטיני השישי בתוך חומות האוניברסיטה. זאת, ביום רביעי ה- 21/05/2014 באמפיתאטרון."
 
[אתר תנועת "וטן", watanmov.com, 09/06/2014] 
 
הטלוויזיה הרשמית של הרש''פ דיווחה על הפגנת מחאה באוניברסיטה העברית נגד תוכנית פראוור, שתנועת הסטודנטים 'וטן' הייתה שותפה בארגונה:
 
מועאד' אל-קימרי, תנועת הסטודנטים "וטן" (מולדת): "אנו ואנשינו בנגב - אחד... אנו צריכים להשמיע את הקול שלנו לכל הדרגים, לכל העולם, באוניברסיטה פה, גם בנגב גם בנצרת, בצפון, בכל מקום בפלסטין, על מנת להדגיש שאנו כולנו יד אחת, ושפלסטין היא אחת."   
ינאל אל-סעד, סטודנט באוניברסיטה העברית: "כעמידה עם אחינו בנגב, דרום פלסטין, נגד תוכנית פראוור הציונית הגזעני... אנו תוקפים את הנכבה החדשה הזאת, הנכבות החדשות של הישות הציונית והכיבוש הציוני אשר התרגלנו אליהן."
 
[הטלוויזיה הרשמית של הרש''פ, 12/12/2011]
 
הערה: תוכנית פראוור נועדה להסדיר את ההתיישבות הבדואית בנגב. בתוכנית הוצע להעניק הכרה לרוב המכריע של היישובים הבדואים בנגב, לפצות וליישב מחדש 35 יישובים המיועדים לפינוי מאדמות בבעלות המדינה. 

 


הידיעה הקודמת הידיעה הבאה



לארכיון פרסומי PMW




Created by swat