פרסומי PMW
המחבלים הפלסטינים של שנות ה-60 הם הגיבורים הפלסטינים של היום
Share |
 
המחבלים הפלסטינים של שנות ה-60 
הם הגיבורים הפלסטינים של היום
 
פת"ח והרש"פ חולקים כבוד 
למחבלים שתקפו מטוס של אל-על 
והניחו פצצה באולם קולנוע

 
איתמר מרכוס ונאן ז'אק זילברדיק
 
גבר שתקף מטוס ישראלי ב-1968 ואישה שהניחה פצצה באולם קולנוע בירושלים ב-1967 הם הגיבורים הפלסטינים של היום, לפי הרשות הפלסטינית ותנועת פת"ח.
 
ב-1968, תקף מחבל של החזית העממית לשחרור פלסטין, מחמוד מוחמד עיסא אל-נעראני, יחד עם מחבל נוסף מטוס של חברת אל-על בשדה התעופה של אתונה. בפיגוע נהרג נוסע אחד ודיילת נפצעה קשה. כשאל-נעראני מת לאחרונה, פרסמה פת"ח מודעת אבל בעמוד הפייסבוק שלה וכינתה אותו "גיבור":


 

"פטירתו של מחמוד מוחמד עיסא אל-נעראני 
גיבור פעולת אתונה ההרואית  
מנהיג פעולת המתקפה נגד מטוס ישראלי בשנת 1968, בה נהרג קצין ישראלי. 
בית משפט יווני גזר עליו 17 שנות מאסר בשנת 1970, אך הוא שוחרר במסגרת פעולת חילופי בני ערובה, והגיע לקנדה בפברואר 1987."
[פייסבוק, "פת"ח - העמוד המרכזי", 24/02/2015]
 
באופן דומה, הטלוויזיה הרשמית של הרש"פ תיארה לאחרונה את המחבלת פאטמה ברנאוי במילים "מופת לחלוציות בתחום ההקרבה." ברנאוי הניחה מטען חבלה באולם קולנוע בירושלים בשנת 1967, אך המטען לא התפוצץ. המחבלת נידונה למאסר עולם אך שוחררה ב-1977, לאחר שריצתה 10 שנים מהעונש. בפברואר האחרון זכתה ברנאוי להוקרה באירוע במצריים. בשידור של טלוויזיית הרש"פ מן האירוע, זכתה המחבלת לשבחים - "כבוד ללוחמות של העולם" ו"כבוד לסוגיה [הפלסטינית]... סמל חיובי לאשה הפלסטינית."   

האדרת שני המחבלים האלו ורבים אחרים, כפי שתיעד מכון "
מבט לתקשורת פלסטינית", ממחישה את המדיניות ארוכת השנים של האדרת מחבלים על פשעיהם, והצגתם כדמויות מופת לחיקוי על ידי הרש"פ.
 
להלן קטע ארוך יותר מכתבה ששידרה טלוויזיית הרש"פ על ברנאוי, שהניחה פצצה באולם קולנוע: 
"מגיש חדשות: בקהיר, ועדת הנשים של מצרים ופלסטין בשיתוף עם איגוד הנשים הפלסטיני, חלקו כבוד לפאטמה ברנאוי, האסירה הראשונה של תנועת פת"ח בבתי הכלא של הכיבוש. 
קריינית הטלוויזיה הפלסטינית: [היא] מביאה כבוד ללוחמות העולם ומוכיחה שהאישה הפלסטינית היא תמיד מודל לחיקוי ודוגמא לחלוציות בתחום ההקרבה. היא אל-ח'נסאא' של זמנינו (משוררת מהמאה ה-7 שחגגה את מות בניה בקרב). 
כתבת הטלוויזיה הפלסטינית: זהו כבוד לסוגיה [הפלסטינית], מעבר לכך שזה כבוד ללוחמת הפלסטינית. פאטמה ברנאוי הפכה לסמל חיובי לאשה הפלסטינית. היא הקדישה את חייה והקריבה את נעוריה כדי שתזכה לראות את אדמתה משוחררת, ובלי ספק היא תזכה לכך, אפילו אם יעבור זמן רב עד אז. "

[הטלוויזיה הרשמית של הרש"פ, 15/02/2015]

 
פאטמה ברנאוי - הניחה מטען חבלה בקולנוע ציון בירושלים ב-1967, אך המטען לא התפוצץ. ברנאוי נידונה למאסר עולם אך שוחררה ב-1977 לאחר שריצתה 10 שנים מן העונש. 

אל-ח'נסאא - משוררת ערביה מן התקופה הקדומה של האסלאם (המאה ה-7), היא ידועה במסורת האסלאמית על כך ששלחה את ארבעת בניה לקרב, ולאחר מכן היא קיבלה בשמחה את הידיעה שכל בניה מתו בקרב כשהידים. היא זכתה לשבחים ברש"פ, ולעתים קרובות הוצגה כמודל לחיקוי לאימהות פלסטיניות.