פרסומי PMW
פת"ח חולקת כבוד למחבל שרצח 24 בני אדם
Share |
   
פת"ח חולקת כבוד למחבל שרצח 24 בני אדם
בשדה התעופה בלוד ב-1972: 

"אלף ברכות... לגיבור"
 
עדכון: 
k
בתגובה לדיווח "מבט לתקשורת פלסטינית" -
פת"ח מאשרת את דברי השבח לרוצח של 24 אזרחים,
 ואומרת כי ייכון שלום רק כאשר הישראלים יעזבו את ישראל
 
                
איתמר מרכוס ונאן ז'אק זילברדיק
 
הערה: דיווח זה פורסם לראשונה באנגלית ב-18/5/2016 
העדכון לדיווח זה פורסם לראשונה באנגלית ב-19/5/2016
 
בשנת 1972 ביצעו שלושה חברי "הצבא האדום היפני" פיגוע טרור בשדה התעופה הבינלאומי לוד. 24 בני אדם נרצחו ו-70 נפצעו בפיגוע שבו המחבלים ירו באולם הנוסעים ללא הבחנה וזרקו רימוני רסס. לקראת יום השנה למתקפת הטרור הזו, פת"ח עדיין דבקה במדיניות האדרת המחבלים בימי הזיכרון לפיגועים שביצעו.
 
תנועת פת"ח פרסמה בעמוד הפייסבוק שלה צילום מזירת הפיגוע שבה נראות שלוליות דם על רצפת נמל התעופה, לצד מזוודות קרועות ומפוזרות. לצד התמונה פרסמה פת"ח "ברכות" לכבוד ה"גיבור" שנשאר בחיים אחרי הפיגוע, הרוצח קוזו אוקמוטו:

"44 שנים לפעולת נמל התעופה (26 הרוגים ו-80 פצועים) [אלו מספרים גדולים יותר מאשר במציאות - העורך]. אלף ברכות ללוחם היפני החבר קוזו אוקמוטו, גיבור פעולת נמל התעופה לוד. 30/05/1972."
[עמוד הפייסבוק הרשמי של פת"ח, 17/05/2016]
 
האדרה ודברי ברכה של פת"ח למחבלים, ביום השנה לפיגועי הטרור שביצעו, תועדו במקרים רבים על ידי מכון "מבט לתקשורת פלסטינית." ביניהם כלולים המחבלת המתאבדת ענדליב טקאטקה שרצחה 6 בני אדם, איאת אל-אח'רס שרצחה שניים בפיגוע התאבדות, ודלאל מוגרבי שהובילה את הפיגוע הקטלני ביותר בתולדות מדינת ישראל שבו נרצחו 37 בני אדם.

התקפת הטרור בשדה התעופה לוד - ב-30/5/1972, שלושה חברים ב"צבא האדום היפני", טאקשי אוקודיירה, יאסודה יאסוקו וקוזו אוקמוטו, אשר גויסו על ידי ארגון הטרור הפלסטיני "החזית העממית לשחרור פלסטין" (חז"ע) - ביצעו פיגוע טרור בשדה התעופה הבינלאומי של ישראל בלוד. המחבלים פתחו בירי ברובים אוטומטיים וזרקו רימוני יד, ורצחו 24 בני אדם (בהם 8 ישראלים ו-16 תיירים) ופצעו מעל 70. אוקודיירה ויאסודה נהרגו במהלך ההתקפה, והמחבל השלישי אוקמוטו נעצר ונשפט ל-3 מאסרי עולם, אך הוא שוחרר ב-1985 לאחר 13 שנים בכלא, בעסקה עם ארגונו של אחמד ג'יבריל. בעסקה זו הסכימה ישראל לשחרר 1,150 מחבלים פלסטינים, ביניהם מבצעי פיגועים רצחניים, תמורת שלושה חיילי צה"ל שהוחזקו כבני ערובה בידי ארגון "החזית העממית לשחרור פלסטין - המפקדה הכללית".

עדכון:
תגובת פת"ח על דיווח "מבט לתקשורת פלסטינית" 
 
בתגובה לדיווח מכון "מבט לתקשורת פלסטינית" (ראה לעיל) כי תנועת פת"ח הוקירה כבוד לטרוריסט היפני קוזו אוקמוטו על חלקו בפיגוע הרצחני בשדה התעופה הבינלאומי של ישראל בלוד ב-1972, פרסמה תנועת פת"ח שני פוסטים עוקבים עם תגובה לכך.

בשני הפוסטים שפת"ח פרסמה "בתגובה לתקשורת הישראלית," תנועתו הפוליטית של מחמוד עבאס שבה ואישרה כי היא רואה את המחבל שרצח 24 אזרחים כגיבור. תנועת פת"ח אף הוסיפה כי אם הישראלים רוצים בשלום, עליהם לעזוב את מה שפת"ח מכנה "ארצנו" - מונח שמשמש בדרך כלל לציין את כל שטח ישראל. כפי שמכון "מבט לתקשורת פלסטינית" דיווח, הרש"פ שוללת באופן עקבי את זכות הקיום של ישראל על כל חלק משטח ישראל. מחמוד עבאס עצמו קרא לכל ישראל "כיבוש."

להלן שני הפוסטים העוקבים שפרסמה תנועת פת"ח בתגובה לחשיפה של "מבט לתקשורת פלסטינית" כי פת"ח האדירה רוצח של 24 אזרחים:

"בתגובה לתקשורת הישראלית [כלומר, דיווח מכון "מבט לתקשורת פלסטינית"] - 44 שנה לפעולה בנמל התעופה בלוד. ברכות ללוחם היפני, החבר קוזו אוקמוטו, גיבור הפעולה בנמל התעופה בלוד [כלומר, פעולת הטרור שבה נרצחו 24 באולם הנוסעים של נמל התעופה לוד].
תנועת פת"ח גאה בכל מי שהצטרף לשורותיה ולשורות המהפכה הפלסטינית למען חירותו של העם הפלסטיני. אנו גאים בכל לוחם שהצטרף למהפכה האדירה שלנו. אם ישראל רוצה שלום, שתסתלק מארצנו ונחיה בשלום, שהרי היא הכיבוש האחרון בעולם."
[עמוד הפייסבוק הרשמי של פת"ח, 18/05/2016]
 
"מיהו החבר והמהפכן הבין-לאומי קוזו אוקמוטו?
מיפן - אותה ארץ רחוקה... יצאה קבוצת לוחמים אשר ביצעה את אחת מפעולות ההקרבה-העצמית הפלסטיניות המפורסמות ביותר במאה ה-20, הידועה בשם פעולת נמל התעופה בלוד...
ב-30 במאי 1972 חוליית קומנדו יפנית המורכבת משלושה לוחמים פרצה לנמל התעופה בלוד ותקפה. החוליה יידתה חמישה רימוני יד... כתוצאה מכך נהרגו 26 ישראלים ונפצעו למעלה מ-80 נוספים...
מתוך שלושת הלוחמים היפנים, שניים מתו כשהידים... והשלישי, קוזו אוקמוטו (ששמו המחתרתי אחמד) נפל בשבי. הפעולה הזו תוכננה על ידי החזית העממית לשחרור פלסטין...
הוא [קוזו אוקמוטו] נשפט ונגזר עליו עונש מאסר עולם. קוזו הועבר למחשכי בתי הכלא הציוניים הנוראים, נוסף על מיני עינויים שהוא עבר בתוך בית המטבחיים המכונה 'כלא'.
קוזו נשאר בתאי הבידוד של הכיבוש במשך 13 שנים שלמות, עד 1985 - שנת יציאתו לחירות. "החזית העממית-המפקדה הכללית" [ארגון שהתפלג מ"החזית העממית לשחרור פלסטין"]התעקשה לכלול את שמו של קוזו אוקמוטו ברשימת האסירים הפלסטיניים שישוחררו בעסקת חילופי השבויים הגדולה [הידועה בשם 'עסקת ג'יבריל' - העורך] ... שאותה היא עשתה ביצעה עם הישות הציונית.
החזית העממית קיבלה את פני הגיבור המשוחרר שלה [אוקמוטו] בטקס חגיגי גדול בבקעת הלבנון, ונשאו אותו על כתפיים..."
[עמוד הפייסבוק הרשמי של פת"ח, 18/05/2016]