פרסומי PMW
מזכ"ל האו"ם "חטא" כאשר הכיר בקיום ההיסטורי של בית המקדש היהודי
Share |
 
 
מאמר דעה בעיתון הרש"פ:
מזכ"ל האו"ם החדש "חטא" 
כאשר הכיר בהיסטוריה היהודית 
ובבית המקדש היהודי בירושלים, 
והוא חייב "להתנצל" 
  • מתוך מאמר דעה: "ירושלים היא ערבית פלסטינית; היא שייכת רק למאמיני האסלאם והנצרות, ולא היהדות"
  • המאמר דוחה את זכות הקיום של ישראל בגבולות כלשהם: "ירושלים וכל פלסטין - מהנהר [הירדן] ועד לים [התיכון] - הן אדמתו של העם הפלסטיני"
  • משרד ההקדשים של הרש"פ: "המתחם הקדוש של ירושלים הוא כולו אתר אסלאמי בלבד, ולאיש אין זכות עליו זולתם "
  • מופתי הרש"פ: "מסגד אל-אקצא הוא מסגד אסלאמי גרידא ואין לאף אחד מלבד המוסלמים זכות עליו, ורק להם מותר להתערב בענייניו"
נאן ז'אק זילברדיק
 
דיווח זה יצא לראשונה באנגלית ב-02/02/2017
 
ב-29/01/2017, מזכ"ל האו"ם החדש אנטוניו גוטרש הצהיר כי "ברור שבית המקדש של ירושלים שנחרב בידי הרומאים היה מקדש יהודי." בראיון ברדיו קול ישראל, גוטרש גם אמר כי "כיום ירושלים היא עיר קדושה עבור שלוש דתות, אלה עובדות שאף אחד לא יכול להכחיש." [רדיו קול ישראל, 29/01/2017]

התבטאויות אלה נענו בביקורת ובגינויים חריפים מצד הרשות הפלסטינית, מאחר שהדברים האלה סותרים את הנרטיב של הרש"פ אשר
מכחיש כל קשר היסטורי של היהודים לירושלים, ודוחה את עצם קיומו ההיסטורי של בית המקדש היהודי, המכונה אצלם "בית המקדש המדומה."

מאמר דעה בעיתון הרש"פ האשים את גוטרש בכך שהוא "חטא נגד השלום" כשהוא הכיר בקשר של היהודים לירושלים:

"אנטוניו גוטרש חטא באופן ברור ומפורש נגד השלום וההסדר המדיני במסלול הפלסטיני-ישראלי, כאשר טען... כי הוא 'מאמין בקשר בין ירושלים והיהודים.'"
[עיתון הרש"פ אל-חיאת אל-ג'דידה, 30/01/2017]
 
בעל טור הדעה חזר על העמדה הפלסטינית לפיה ירושלים שייכת אך ורק למוסלמים (ולנוצרים) ואין לישראל זכות קיום בגבולות הארץ, כאשר הוא הטיף ל גוטרש כי "פלסטין" היא "מנהר הירדן עד הים התיכון":
              
"ירושלים וכל פלסטין - מהנהר [הירדן] ועד לים [התיכון] - הן אדמתו של העם הפלסטיני, וההיסטוריה שלהן היא שלו... ירושלים היא ערבית פלסטינית. היא שייכת רק למאמיני האסלאם והנצרות, ולא היהדות."
 
משרד ההקדשים של הרש"פ גם גינה את דבריו של גוטרייס וחזר על טענת הרש"פ כי "המתחם הקדוש של ירושלים הוא כולו אתר אסלאמי בלבד, ולאיש אין זכות עליו זולתם." שר ההקדשים של הרש"פ, השיח' יוסוף אדעיס אמר כי דבריו של גוטרש "חוטאים לעובדות ההיסטוריות." [העיתון הרשמי של הרש"פ, אל-חיאת אל-ג'דידה, 30/01/2017]

המופתי של הרש"פ כינה את הדברים של גוטרש "הפרות חמורות," והטיף כי "מסגד אל-אקצא הוא מסגד אסלאמי גרידא, ואין לאף אחד מלבד המוסלמים זכות עליו, ורק להם מותר להתערב בענייניו." [העיתון הרשמי של הרש"פ, אל-חיאת אל-ג'דידה, 31/01/2017]

מכון
מבט לתקשורת פלסטינית מתעד את הנרטיב השקרי שהרשות הפלסטינית מפיצה, גם בטלוויזיה הרשמית שלה שבה נאמר לצופים כי "בית המקדש המדומה" של היהודים איננו אלא "אוסף מיתוסים וסיפורי ומעשיות לצרכים פוליטיים." יו"ר הרש"פ עבאס גם הכחיש את קיומם של שורשים יהודיים בירושלים, וקורא להיסטוריה היהודית בירושלים "סיפורי מעשיות ואשליות."

בכירים רבים ברשות הפלסטינית, ביניהם יועצים של עבאס, חזרו גם הם על הטענה שרק למוסלמים יש היסטוריה בירושלים וזכות עליה ועל המקומות הקדושים שלה.

המופתי של הרש"פ מוחמד חוסיין, והיועץ של עבאס לענייני דת, מחמוד אל-הבאש, מבטאים בלהט את הנרטיב הזה בדרשותיהם, כשהם אומרים שכל שטח הר הבית היה תמיד
הקדש אסלאמי, וכי "כל פלסטין ארץ אסלאמית."

 

 

להלן קטעים ארוכים יותר מהדיווחים שלעיל ומהצהרות אחרות בנושא של בכירים פלסטיניים:

קטע ממאמר דעה של עומר חלמי אל-ר'ול, בעל טור קבוע של עיתון הרש"פ

כותרת: " גוטרש, תתנצל"
"העולם היה אופטימי ביחס לכניסתו של אדון אנטוניו גוטרש לתפקידו כמזכ"ל האו"ם לאחרונה... אך ככל הנראה האופטימיות לא הייתה במקום, מפני שמי שרוצה לבצע רפורמה ולקדם את האו"ם לא חורג מהאמנה, ההחלטות ומחוקי האו"ם עצמו. הוא נוהג ביתר תבונה ואומץ בנקיטת עמדות פוליטיות, ואינו מתנדב לחרוץ משפט לפי גחמות ואינטרסים צרים.
אנטוניו גוטרש חטא באופן ברור ומפורש נגד השלום ונגד ההסדר המדיני במסלול הפלסטיני-ישראלי, כאשר טען אתמול [29/01/2017] בראיון ל-'קול ישראל' בעברית כי הוא 'מאמין בקשר בין ירושלים והיהודים'. בניגוד להחלטות ארגון אונסק"ו, ובניגוד להיסטוריה ולעובדות, טען המזכ"ל כי ברור - לפי דעתו החוטאת לאמת ולעובדות - ש'בית המקדש בירושלים שנחרב בידי הרומאים היה מקדש יהודי'...
אדון אנטוניו, אם אכפת לך מההיסטוריה ואם היא חשובה לך, [דע לך ש]ירושלים וכל פלסטין - מהנהר ועד לים - הן אדמתו של העם הפלסטיני, וההיסטוריה שלהן היא שלו. הקמת ישראל על בסיס החלטת החלוקה הבינלאומית [של האו"ם] מס' 181 שהתקבלה בנובמבר 1947, והעובדה שהעם הפלסטיני מסכים לשלום ולפתרון שתי המדינות על בסיס גבולות הארבעה ביוני 1967, אין בהן כדי לשנות את ההיסטוריה של פלסטין; ירושלים היא ערבית פלסטינית. היא שייכת רק למאמיני האסלאם והנצרות, ולא היהדות, אך הדבר אינו מונע ביקור של מאמיני הדת היהודית בה. מה שמכונה כותל 'הדמעות' אינו אלא כותל אל-בוראק (כלומר, הכותל המערבי - העורך). אין, ולא היה, בית מקדש כלשהו של הנביא סולימאן (כלומר, המלך שלמה) בפלסטין.
הישראלים חופרים כבר קרוב למאה שנים לאורכה ולרוחבה של הארץ לאחר שכבשו אותה בשלמותה ביוני 1967 (כך במקור, צ"ל 50 שנים) והם לא מצאו שום דבר שקשור ליהדות (כך במקור, למעשה התגלו שרידים ארכיאולוגיים יהודיים רבים - העורך) בפלסטין כולה, ולא רק בירושלים...
החטא הגדול שבו נפל המזכ"ל החדש בנושא ירושלים הפלסטינית הערבית (האסלאמית-נוצרית והאנושית) [סוגריים במקור] מחייב אותו להתנצל מיד בפני העם הפלסטיני והנהגתו, ולתקן זאת על ידי הכרזה על עמדה ברורה, מפורשת וישירה, שעולה בקנה אחד עם החלטות ארגון המדע, החינוך והתרבות של האו"ם - אונסק"ו...
מאז שנכנסת לתפקיד מזכ"ל האו"ם, אינך מייצג את עצמך. אתה מייצג את האו"ם כולו, על כל עמיו, מדינותיו, החלטותיו, אמנותיו וחוקיו. לפיכך אינך מוסמך לבטא בגלוי את כל מה שעולה על דעתך או את גחמותיך וגחמות המדינות הסוררות שאתה מחניף להן, ובמיוחד ישראל ובעלת בריתה אמריקה. אז האם תאזור אומץ ותודה בכך, על מנת לתקן את החטא השערורייתי?"
[עיתון הרש"פ אל-חיאת אל-ג'דידה, 30/01/2017]
 
כותרת: "המופתי הכללי [של הרש"פ]: הצהרותיו של גוטרש הן הפרות חמורות"
"המופתי הכללי [של הרש"פ] של ירושלים והשטחים הפלסטיניים ודרשן מסגד אל-אקצא [וממלא תפקיד מזכ"ל הועידה הלאומית העממית של ירושלים באש"ף], מוחמד חוסיין, הגיב להצהרות מזכ"ל האו"ם אנטוניו גוטרש בנוגע לקשר בין היהודים למסגד אל-אקצא (כך במקור, גוטרש התייחס לקשר היהודים לירושלים ולהר הבית, ראה למטה).
[חוסיין] הדגיש אתמול בהודעה כי מסגד אל-אקצא הוא מסגד אסלאמי גרידא, ואין לאף אחד מלבד המוסלמים זכות עליו, ורק להם מותר להתערב בענייניו.
כמו כן, הוא הדגיש כי המסגד הוא בעל חשיבות מיוחדת למוסלמים בכל רחבי העולם, וההחלטה לפגוע בו היא מסוכנת וראויה לגינוי לפי כל הקריטריונים. הוא ציין בהקשר זה את החלטתו של ארגון אונסק"ו [מ-13/10/2016] לפיה מסגד אל-אקצא המבורך שייך למוסלמים, ואין כל קשר בין הכיבוש הישראלי למסגד, לחומותיו, לרחבותיו ולמה שנמצא מתחתיו.
בנוסף, חוסיין תיאר את הצהרותיו של גוטרש כ-'הפרות חמורות' והפרה של הסטטוס קוו הבינלאומי בנוגע לירושלים.
המופתי קרא למזכ"ל האו"ם להתעדכן בנוגע להחלטות אונסק"ו, מועצת הביטחון הבינלאומית [של האו"ם] והארגונים הבינלאומיים הנוגעות לירושלים ומסגד אל-אקצא המבורך.
כמו כן, הוא דרש ליישם את החלטותיהם של הגופים הבינלאומיים בעניין, במקום לשגר התבטאויות מתחנפות ומוטות כדי לרצות את הקיצונים והמתנחלים.
המופתי קרא לאומות הערבית והאסלאמית להשקיע את מירב מאמציהם בפועל על מנת להגן על מסגד אל-אקצא המבורך וירושלים ולעזור להם בכל הדרכים והאמצעים האפשריים. זאת, במטרה לשמור על העיר הקדושה ולמנוע מדיניות של כפיית עובדות בשטח המתבצעת במלוא המרץ על האדמה הפלסטינית, ובפרט בעיר ירושלים וסביבתה, במטרה לשנות סממניה הערביים והאסלאמיים."
[עיתון הרש"פ אל-חיאת אל-ג'דידה, 31/01/2017]
 
כותרת: "על רקע דרישות התנצלות מגוטרש - גינוי לאומי נרחב להצהרותיו של מזכ"ל האו"ם בנושא מסגד אל-אקצא"
"משרד ההקדשים [של הרש"פ] ופלגי הפעולה הלאומית גינו בלשון החריפה ביותר את הצהרותיו של מזכ"ל האו"ם החדש, אנטוניו גוטרש, בעניין מסגד אל-אקצא המבורך ובית המקדש המדומה בעיר ירושלים הכבושה...
גוטרש אמר מוקדם יותר בהצהרות לרדיו 'קול ישראל' כי מסגד אל-אקצא המבורך הוא 'מקדש יהודי ושייך ליהודים,' ובכך הוא סתר עשרות החלטות שקיבלו ארגונו, מוסדותיו וּועדותיו הרלוונטיות, אשר הדגישו כי המתחם הקדוש של ירושלים כולו הוא אתר אסלאמי גרידא, שלאיש זולתם אין זכות עליו...
שר ההקדשים [של הרש"פ], שייח' יוסוף אדעיס, גינה את הצהרותיו של גוטרש. הוא אמר כי הן חוטאות לעובדות ההיסטוריות, ומהוות ניסיון להחזיר את המשבר לנקודת ההתחלה, תוך התעלמות מהחלטת אונסק"ו [מ-13/10/2016], אשר קבע באופן ברור את המעמד המשפטי וההיסטורי של [מסגד] אל-אקצא כזכות בלעדית של המוסלמים והקדש ששייך להם בלבד. [הוא הוסיף כי] אסור בשום אופן לשנות את הסטטוס הזה, וקרא להרחיק את החנופות הפוליטיות מהמקומות הקדושים לאסלאם ולנצרות.
אדעיס דרש מהאומה הערבית, מהאומה האסלאמית ומהקהילה הבינלאומית להתייצב בנחישות נגד ההצהרות הללו, אשר משרתות את האינטרס של מי שקוראים למלחמת דת באזור."
[עיתון הרש"פ אל-חיאת אל-ג'דידה, 30/01/2017]
 
כותרת: "אש"ף: הצהרותיו של מזכ"ל האו"ם הן מחוץ לתחום סמכויותיו"
"מחלקת היחסים הבינלאומיים באש"ף גינתה את הטענות שהשמיע מזכ"ל האו"ם אנטוניו גוטרש בראיון עם [רדיו] 'קול ישראל' בנוגע ל-'יהדותו של בית המקדש' במזרח ירושלים הכבושה. המחלקה הדגישה כי אין לישראל קשר למסגד אל-אקצא המבורך, לרחבותיו, לחומותיו או למה שמתחתיו, והזכירה את החלטת אונסק"ו שקבעה כי המסגד שייך למוסלמים בלבד ולא לאף אחד אחר זולתם.
המחלקה הוסיפה כי המזכ"ל חרג מהניטרליות שלו ומתפקידו בהצהרה חמורה זו, ונטה באופן גס לטובת מדינת הכיבוש הישראלי, מה שמעיד על בורותו הברורה בנוגע להחלטות הבינלאומיות בנוגע לירושלים הכבושה.
המחלקה אמרה כי תפקידם של האו"ם והמזכ"ל שלה עומד למבחן כל עוד גוטרש לא יתנצל על הצהרות חמורות אלו, שמנוגדות לחוק הבינלאומי, שתפקידו של האו"ם לשמור עליו וליישמו.
המחלקה קראה לקהילה הבינלאומית ולארגוניה באופן כללי, ולמדינות הערביות והמוסלמיות בפרט, למלא את תפקידם ולצאת נגד טענות אלו, שמעודדות את ישראל וקיצוניה לבצע הפרות רבות יותר במסגד אל-אקצא המבורך, ובמזרח ירושלים הכבושה בכלליות. דבר זה מחריב את פתרון שתי המדינות ומנוגד לעשרות ההחלטות של האו"ם ומועצת הביטחון [של האו"ם] בעניין זה."
[מען, סוכנות ידיעות פלסטינית עצמאית, 02/02/2017]
 
"חבר הוועד הפועל של אש"ף [ומזכ"ל ארגון הטרור חזית המאבק העממי הפלסטיני], ד"ר אחמד מג'דלאני, ... אמר אתמול, יום שני [30/01/2017], בראיון לתחנת הרדיו 'מוטני'... כי הצהרותיו של מזכ"ל האו"ם [אנטוניו גוטרש] בנוגע לקשר בין היהודים למסגד אל-אקצא (כך במקור, היא דיבר על הקשר היהודי הברור לירושלים ולהר הבית, ראה למטה -עורך) הן הטיה מדינית גסה לטובת הכיבוש הישראלי ו[מנוגדות] לעובדות ההיסטוריות."
[עיתון הרש"פ אל-חיאת אל-ג'דידה, 31/01/2017]
 
ב-13/10/2016, ארגון אונסק"ו (ארגון האו"ם לחינוך, מדע ותרבות) קיבל החלטה בפריז בעניין "פלסטין הכבושה" שבה 24 מדינות הצביעו בעד, 6 נגד, ו-24 נמנעו. ההחלטה אושרה אחר-כך בוועדת המורשת העולמית של אונסק"ו ב-26/10/2016, בהצבעה חשאית שבה 10 מדינות הצביעו בעד ההחלטה, 2 התנגדו, ו-8 נמנעו, ומדינה אחת, ג'מייקה, לא נכחה.
החלטת אונסק"ו מתייחסת להר הבית, המקום הקדוש ביותר ליהדות, בתור "מסגד אל-אקצא / אל-חרם אל-שריף," ומציגה את האתר רק כ-"אתר מוסלמי קדוש." ההחלטה גם מגנה "תוקפנות ישראלית מסלימה" ו"הפרות" של ישראל באתר הקדוש, וקוראת לישראל "לכבד את השלמות, האוטנטיות, והמורשת התרבותית של מסגד אל-אקצא / אל-חרם אל-שריף... כאתר פולחן מוסלמי קדוש." כמו כן ההחלטה מתייחסת לרחבת הכותל המערבי בתור "רחבת אל-בורק - "רחבת הכותל המערבי"," עם הוספת מרכאות לשם היהודי של האתר.
ההחלטה הוגשה על ידי אלג'יריה, מצרים, לבנון, מרוקו, עומאן, קטר, וסודאן. המדינות שהצביעו בעד ההחלטה הן: אלג'יריה, בנגלדש, ברזיל, צ'אד, סין, הרפובליקה הדומיניקנית, מצריים, איראן, לבנון, מלזיה, מרוקו, מאוריציוס, מקסיקו, מוזמביק, ניקרגואה, ניגריה, עומאן, פקיסטן, קטר, רוסיה, סנגל, דרום אפריקה, סודאן, וויאטנם. המדינות שהצביעו נגד היו: אסטוניה, גרמניה, ליטא, הולנד, אנגליה, וארה"ב.
לאחר מכן ציינה מקסיקו לפרוטוקול כי עמדתה בנושא היא הימנעות, למרות שספירת ההצבעות לא הושפעה.
ב-14/10/2016 מנכ"לית אונסק"ו אירינה בוקובה הביעה התנגדות להחלטה זו, באומרה את הדברים הבאים: "המורשת של ירושלים אינה ניתנת לחלוקה, ולכל הקהילות בה יש זכות להכרה בהיסטוריה שלהן, ובקשר שלהן לעיר... הכחשה, הסתרה או מחיקה של המסורת היהודית, הנוצרית או המוסלמית בעיר חותרות תחת שלמות האתר, והן מנוגדות לסיבות שהצדיקו את צירופה לרשימת אתרי המורשת העולמיים של אונסק"ו."