פרסומי PMW
מהי האידיאולוגיה האמיתית של עבאס?
Share |

מהי האידיאולוגיה האמיתית של עבאס?

העיתון הרשמי של הרש"פ מצטט מדף הפייסבוק של עבאס:
"...אדמתנו כבושה ולא שטח שנוי במחלוקת,
והדבר נכון לגבי כל השטחים שישראל כבשה לפני יוני 1967."

בדף פייסבוק אחר של עבאס
(אשר לא צוטט בעיתון הרש"פ):
"... אדמתנו כבושה ולא שטח שנוי במחלוקת, והדבר נכון
לגבי כל השטחים שישראל כבשה ביוני 1967."

איתמר מרכוס ונאן ז'אק זילברדיק
  
בשבוע שעבר, העיתון היומי של הרש"פ ציטט מתוך מכתב שכתב מחמוד עבאס, יו"ר הרשות הפלסטינית, ופורסם בדף פייסבוק הנושא את שמו. במכתב של עבאס נאמר בין היתר: 
  
"ההכרה [במדינת פלסטין באו"ם] לא תשחרר את האדמה ביום שלמחרת, אך היא תוכיח את צדקתנו [בטענתנו] שאדמתנו כבושה ולא שטח שנוי במחלוקת, והדבר נכון לגבי כל השטחים שישראל כבשה לפני יוני 1967." (הדגשת העורך)
דברים אלה פורסמו ב- 11/10/2012 בדף פייסבוק תחת השם "הנשיא מחמוד עבאס", במסגרת "מכתב מהנשיא לתושבי עזה." (ראה למטה)

ההתייחסות לכל ישראל כאל "פלסטין הכבושה" הינה דבר שגרתי בתקשורת הפלסטינית הרשמית. לדוגמה: 
 
מנחה בטלוויזיה הפלסטינית: "היום [יום העצמאות של ישראל, 15 במאי], לפני 64 שנים, הכנופיות הציוניות הישראליות ביצעו את פעולות הגירוש הרחבות ביותר כנגד בני עמנו, באדמות הכבושות בשנת 48'."
[הטלוויזיה הפלסטינית (פת"ח), 15/05/2012]
 
מתוך תוכנית חינוכית לילדים בטלוויזיה הפלסטינית
מנחה בטלוויזיה הפלסטינית: "את גרה בירושלים. האם את מבקרת בערים הכבושות מבין ערי 1948 (כלומר ערים בשטח ישראל)?" 
ילדה (בת 10): "ביקרתי בחברון."
מנחה: "לא, חברון היא עיר [ברשות הפלסטינית] שכולנו יכולים להיכנס אליה. הערים הכבושות - כמו לוד, רמלה, חיפה, יפו, עכו - האם ביקרת בהן?"
ילדה: "הייתי בחיפה וביפו." 
מנחה: "ספרי לנו. איך הן? יפות?" 
ילדה: "כן."
מנחה: "אנו מקווים שכל ילדי פלסטין יוכלו להגיע לשטחים הכבושים, שאיננו מכירים ולא יכולנו אף פעם לראותם. באופן אישי, אני לא הייתי שם."
[הטלוויזיה הפלסטינית (פת"ח), 25/08/2010]
 
לדוגמאות נוספות ראה בהמשך, וכן באתר "מבט לתקשורת פלסטינית."
 
לעומת זאת, בדף פייסבוק אחר של "הנשיא מחמוד עבאס," שהאתר הרשמי של יו"ר הרשות מפנה אליו, פרסם עבאס את אותו מכתב יום קודם מכן, ללא המילה "לפני":
 
"...והדבר נכון לגבי כל השטחים שישראל כבשה ביוני 1967." (הדגשת העורך)
 
איזה משני הנוסחים משקף את המסר האמיתי והאידיאולוגיה של עבאס? האם זהו המכתב שצוטט בעיתון הרשמי שלו, אשר תיאר את כל ישראל כ"כבושה?" זהו אמנם המסר שבכירי הרש"פ ותקשורת שלה מעבירים באופן עקבי לעם הפלסטיני.
 
או שמא הגירסה השנייה היא זו שמשקפת את המסר האמיתי והאידיאולוגיה של עבאס, זו אשר מגדירה את השטחים "הכבושים" רק בתור השטחים שנכבשו בשנת 1967? זהו המסר שעבאס ובכירי הרש"פ מעבירים באופן עקבי לקהיליה הבינלאומית.

 להלן נוסח המכתב המלא של עבאס, שחלקים ממנו צוטטו בעיתון הרשמי של הרש"פ, ושהופיע באחד משני דפי הפייסבוק שלו. 

 דף הפייסבוק של מחמוד עבאס, #1[ http://www.facebook.com/pages/President-Mahmoud-Abbas-/126646497354105], מיום 11/10/2012 אשר צוטט בחלקו בעיתון הרש"פ:
 
"איגרת מכבוד הנשיא לתושבי עזה
יקיריי,
מאז שחזרתי מהאו"ם ונשאתי את נאומי בו הדגשתי את החלטתנו הסופית להגיש בקשה להכיר בפלסטין כמדינה שאינה חברה בעצרת הכללית, פונים אלינו ואל זולתנו ומפעילים עלינו לחצים שוב ושוב כדי שנחזור בנו מהצעד הזה, וכדי לשכנע את מדינות העולם שלא להצביע. הלחצים הכלכליים שמופעלים עלינו מצד כמה גורמים נובעים רק מההחלטה הזו. 
ההכרה [במדינת פלסטין באו"ם], לא תשחרר את האדמה ביום שלמחרת, אך היא תוכיח את צדקתנו [בטענתנו] שאדמתנו כבושה ולא שטח שנוי במחלוקת, והדבר נכון לגבי כל השטחים שישראל כבשה לפני יוני 1967.
אני רוצה שתדעו שזוהי מערכה מדינית ודיפלומטית גדולה, וצר לי שכמה קולות פלסטיניים אינם מבינים או אינם רוצים להבין את חשיבות העניין.
יקיריי ברצועת [עזה] האהובה שלנו,
המסרים שמגיעים אליי מכם מרגשים אותי מאוד. אני רוצה שתדעו שכולכם נמצאים בלבי, וש'עזה של האשם' [כינוי כבוד לעזה, בעקבות 'האשם', סביו של הנביא מחמד] היא חלק יקר מהמולדת הזו, שהקריבה אלפי שהידים, פצועים ואסירים לאורך מסע המאבק שלנו לסיום הכיבוש ולהקמת מדינתנו העצמאית, שבירתה ירושלים הנצחית שלנו.
אני מכיר את הקשיים שאתם חווים: מצור שאינו מאפשר לכם [חופש] תנועה, הגבלה של חופש הדעה, היעדר מקומות עבודה וסבל כתוצאה מההתקפות הישראליות הבלתי פוסקות. אני יודע כפי שאתם יודעים, יקיריי, שהפילוג חייב להסתיים עוד היום." 
[מתוך דף פייסבוק תחת שמו של יושב ראש הרש"פ, מחמוד עבאס, 11/10/2012; המכתב הודפס בחלקו בעיתון הרש"פ אל-חיאת אל-ג'דידה, 17/10/2012]
 

דף הפייסבוק של מחמוד עבאס, #2  [http://www.facebook.com/President.Mahmoud.Abbas?fref=ts], מיום 10/10/2012:
[להלן החלק במכתב אשר מגדיר את תחום "השטחים הכבושים":]
 
"ההכרה [במדינת פלסטין באו"ם], לא תשחרר את האדמה ביום שלמחרת, אך היא תוכיח את צדקתנו [בטענתנו] שאדמתנו כבושה ולא שטח שנוי במחלוקת, והדבר נכון לגבי כל השטחים שישראל כבשה ביוני 1967."
[דף הפייסבוק הרשמי של יושב ראש הרש"פ, מחמוד עבאס, 10/10/2012]
 
להלן דוגמאות לשימוש הרש"פ בטרמינולוגיה המגדירה את כל ישראל כ"כבושה:"

עיתון הרש"פ: הערבים הישראלים הם "פלסטינים... משטחי 1948"
"למעלה מרבע מיליון פלסטינים מכל רחבי ירושלים, מתוך שטחי 1948 (כלומר, ישראל) וממחוזות הגדה הגיעו למסגד אל-אקצא המבורך והתפללו את תפילת יום שישי השלישי של חודש רמדאן ברחבותיו הטהורות."
  [אל-חיאת אל-ג'דידה,  04/08/2012]
 
"למעלה מ-130 אלף תושבים מהעיר ירושלים, מתוך שטחי 48[19] (כלומר ישראל) ומהגדה המערבית, התפללו תפילת יום שישי הראשון של חודש רמדאן ברחבות מסגד אל-אקצא המבורך." 
[אל-חיאת אל-ג'דידה,  21/07/2012]
 
עיתון הרש"פ קורא לישראל "שטחי 1948"
"ראש קמפיין 'סיוע לבני עמנו בסוריה', מחמוד אשתיה, הכריז רשמית על תחילת הקמפיין, על פי הנחיות הנשיא מחמוד עבאס... אשתיה קרא לבני עמנו בשטחי 1948 (כלומר, ישראל) ולפלסטינים בתפוצות להגיש סיוע לקמפיין ולקחת בו חלק."
[אל-חיאת אל-ג'דידה, 12/07/2012] 
 
עיתון הרש"פ: שטחי ישראל הם "השטחים שנכבשו בשנת 1948"
"צוותי ההגנה האזרחית [הפלסטיניים] כיבו אתמול שריפת ענק שהשתוללה על פני מאות דונמים מאדמות כפר ג'בארה... שמגיעים עד העיר טייבה בשטחים שנכבשו בשנת 1948."
[אל-חיאת אל-ג'דידה, 24/05/2012]
 
טלוויזית הרש"פ: שטחי ישראל הם "האדמות הכבושות בשנת 48"
שידור מיוחד לרגל ציון יום הנכבה ה-64:
קריין: "היום לפני 64 שנים, הכנופיות הציוניות הישראליות ביצעו את פעולות הגירוש הרחבות ביותר כנגד בני עמנו, באדמות הכבושות בשנת 48."
[הטלוויזיה הפלסטינית (פת"ח), 15/05/2012]
 
ישראל מתוארת כ"פלסטין שנכבשה בשנת 1948"
"הוועדה הלאומית להגנה על זכות השיבה (הוועדה לציון יום השנה ה-64 לנכבה)... ערכה סימפוזיון פוליטי במסגרת תוכנית האירועים והפעילויות של המחוז ליום השנה ה-64 לנכבה... בהשתתפות יו"ר 'החזית הדמוקרטית לשלום ושוויון' [מוחמד ברכה]  מפלסטין שנכבשה בשנת 1948."
[אל-חיאת אל-ג'דידה, 12/05/2012]
 
עיתון הרש"פ: ישראל היא "הפּנים", "פלסטין הכבושה"
"השוער המצוין מג'די ח'לאילה שלל לחלוטין את הרעיון שישחק בליגה הפלסטינית בקבוצה שאינה ג'בל מוכבר, יהיה אשר יהיה גובה ההצעה שתוצע [לו] ... ח'לאילה הדגיש כי פתוחות בפניו רק שתי דרכים: או להישאר בליגה הפלסטינית עם ג'בל מוכבר, או לחזור לליגה של 'הפּנים' (כלומר, הישראלית) בפלסטין הכבושה."
 [אל-חיאת אל-ג'דידה, 03/05/2012]
 
עיתון הרש"פ מציג את ישראל כ"שטחים שנכבשו בשנת 1948"
"נערכו למנוח טקסי לוויה ממלכתיים, שבהם השתתפו בכירי ומנהיגי אש"ף והרשות, וכמה ממנהיגי הציבור הפלסטיני בשטחים שנכבשו בשנת 1948."
[אל-חיאת אל-ג'דידה, 03/05/2012]
 
בהודעה לעיתונות של פת"ח ישראל נקראת "פלסטין הכבושה"
"בהודעה שפרסמה אתמול נציבות ההסברה והתרבות, אמרה התנועה (פת"ח)...: '[אחמד] ג'יבריל וסוחרי הדם הפלסטיני והערבי שעמו, לא הצליחו לדחוף את בני עמנו הפלסטיני בסוריה ובלבנון אל שדות הקטל הסתמי ואל ... גדרות התיל והגדרות החשמליות של הכיבוש הישראלי בגבול שבין פלסטין הכבושה ובין שתי הארצות הערביות האחיות [הללו]."
 [אל-חיאת אל-ג'דידה, 01/04/2012]
 
תכנית ילדים בטלוויזיית הרש"פ: אדמות הגליל הן "האדמות הכבושות, אדמות כבושות לאחר 1948"
התכנית: "בית הבתים" 
מנחת התכנית: "אתם כולכם בטח שואלים לרגל מה [מציינים את] היום הזה, או למה יום האדמה הוא דווקא ב- 30 במרץ ...ב- 30 למרץ, חברינו הילדים, ב-1976, כוחות הכיבוש הישראליים, הפקיעו גוש, כלומר אלפי דונם מאדמות הגליל, האדמות הכבושות, כלומר אדמות כבושות לאחר שנת 1948".
[הטלוויזיה הפלסטינית (פת"ח), 30/03/2012]
 
ערבים ישראלים הינם "מהשטחים שנכבשו בשנת 1948"
"נשות פלסטין ציינו את השמונה במרץ (יום האישה הבינלאומי) בעצרת מרכזית, שבה השתתפה קבוצת אסירות משוחררות ממחוזות הגדה... ונציגים מהשטחים שנכבשו בשנת  1948..."
[אל-חיאת אל-ג'דידה, 09/03/2012]
 
עיתון הרש"פ, בשמו של אחמד קריע (אבו עלאא'), מתייחס לישראל כ"הפנים הפלסטיני שנכבש בשנת 1948"
"אבו עלאא' (כלומר אחמד קריע, חבר הוועד המרכזי של פת"ח, ראש הממשלה הפלסטיני לשעבר) קרא לתושבי ירושלים ולתושבי הפנים הפלסטיני שנכבש בשנת 1948 לעלות אל מסגד אל-אקצא המבורך ביום ראשון, כדי לעמוד נגד הקריאות הציוניות ולשמור על קדושתו של מסגד אל-אקצא."
[אל-חיאת אל-ג'דידה, 10/02/2012]
 
אזור הגליל הוא "הפּנים הפלסטיני הכבוש"
"מושל מחוז ג'נין, קדורה מוסא, נפגש אתמול בלשכתו עם משלחת של נשים, החברות המייסדות של האגודה הערבית בגליל...מוסא גייס את כל משאבי המחוז כדי להביא להצלחתו של שיתוף הפעולה בין נכבדי המחוז לבין הפּנים הפלסטיני הכבוש."
 [אל-חיאת אל-ג'דידה, 05/02/2012]