English

 


פרסומי PMW
הרשות הפלסטינית: הקהילה הבינלאומית נותנת לגיטימציה לטרור אם היא מכירה במדינה פלסטינית
Share |
הרשות הפלסטינית:
הכרת הקהילה הבינלאומית במדינה פלסטינית
נותנת לגיטימציה לטרור


איתמר מרכוס ונאן ז'אק זילברדיק

השר ברשות הפלסטינית לענייני אסירים ומשוחררים אמר כי במידה ויזכו להכרה בינלאומית כמדינה פלסטינית, הרש"פ תפרש זאת כאישור בינלאומי לצדקת מעשי האלימות והטרור שביצעו האסירים הפלסטינים, שעליהם הם נשפטו ונאסרו.

השר עיסא קראקע:
"ההכרה במדינה פירושה הכרה בלגיטימיות המאבק הפלסטיני אשר העם הפלסטיני נכנס אליו למען חופש ועצמאות. כמו-כן פירושה [של הכרה במדינה] שפעולות המאבק של האסירים לגיטימיות וחוקיות לפי החלטות האו"ם..."
 
כבר שנים רבות הרש"פ טענה שכל פעולות הטרור שבוצעו בידי הפלסטינים, ובכלל זה רצח אזרחים בפיגועי התאבדות, הינן מוצדקות על פי החלטת האו"ם מספר 3236 אשר "מכירה בזכות של העם הפלסטיני להשיג מחדש את זכויותיו בכל האמצעים, בהתאם למטרות ולעקרונות של מגילת האומות המאוחדות"

בהתאם לעמדה זו של הרש"פ המצדיקה את הטרור, הרשות מאדירה את כל האסירים הפלסטינים שרצחו אזרחים ישראליים, והופכת אותם לדמויות מופת הראויות לחיקוי. האידיאולוגיה הזו של הרש"פ רואה ומציגה כגיבורים מחבלים כמו אחלאם אל-תמימי, המרצה 16 מאסרי עולם על מעורבותה בתכנון וביצוע פיגוע התאבדות שבו נרצחו 15 ישראלים במסעדת 'סבארו', לגיבורה פלסטינית; אנס ג'ראדאת, אשר עמד בראש הג'יהאד האסלאמי בג'נין והאחראי לפיצוץ 3 מכוניות תופת בישראל, שגרמו להרג עשרות אנשים; וסלים חג'ה, המרצה 16 מאסרי עולם על מעורבותו בשלושה פיגועי התאבדות, שגרמו למוות של יותר מ-51 אנשים ולפציעת מאות. "מבט לתקשורת פלסטינית" תיעד כיצד כל המחבלים האלה זכו לכבוד ולהוקרה על ידי הרשות הפלסטינית בחודש האחרון.

(ראו גם דיווח "מבט לתקשורת פלסטינית:" ממחבלים לדמויות מופת).

כעת השר הפלסטיני עיסא קראקע מצהיר כי הכרה בינלאומית במדינה פלסטינית תובן על ידי הרש"פ כתמיכה בינלאומית בעמדת הרש"פ כי רצח ישראלים הוא זכות פלסטינית לגיטימית.

להלן דבריו של עיסא קראקע, שר הרשות לענייני אסירים ומשוחררים:
"קראקע [עיסא קראקע, השר לענייני אסירים ומשוחררים]... במהלך ביקורו אצל משפחות האסירים במחנה קלנדיא... הבהיר כי ההכרה הבינלאומית במדינה הפלסטינית הופכת את כל בני העם הפלסטיני העצורים לאסירים של מדינה, ולשבויי מלחמה המוחזקים כבני ערובה במדינה אחרת... הוא ציין כי ההכרה במדינה פירושה הכרה בלגיטימיות המאבק הפלסטיני אשר העם הפלסטיני נכנס אליו למען חופש ועצמאות. כמו-כן פירושה [של הכרה במדינה] שפעולות המאבק (נידאלאת - בערבית) של האסירים לגיטימיות וחוקיות לפי החלטות האו"ם, לפי החוקים הבינלאומיים ולפי אמנת ג'נבה השלישית והרביעית."
 
הרשות הפלסטינית משתמשת במילה נידאל - שמשמעותה המילולית 'מאבק' - כמושג רחב הכולל את כל הפעולות כנגד ישראל - כולל אלימות נגד אזרחים.

מנהיגי הרשות הפלסטינית ובכירים פלסטינים נתנו לגיטימיות לאלימות בציטוט החלטת האו"ם 3236 אשר "מכירה בזכות של העם הפלסטיני להשיג מחדש את זכויותיו בכל האמצעים." הרש"פ מפרשת את האמירה "בכל האמצעים" כביטוי הכולל אלימות נגד אזרחים, אך החליטה להתעלם מהמשך הדברים בהחלטת האו"ם, המבהירים כי השימוש "בכל האמצעים," חייב להיות "בהתאם למטרות ולעקרונות של מגילת האומות המאוחדות..." מגילת האומות המאוחדות אוסרת על פגיעה באזרחים, אפילו במלחמה. פרק א' סעיף 1 במגילת האו"ם פותח באמירה כי "סכסוכים בינלאומיים" צריכים להיפתר "בדרכי שלום." הקטעים הבאים הם כמה דוגמאות לעמדה הפלסטינית המסתמכת על החלטת האו"ם 3236 להצדקת פעולות אלימות וטרור:

"חבר הועד המרכזי של פת"ח עבאס זכי, אינו סבור כי יושג הסכם פלסטיני-ישראל בצל הממשלה הימנית הקיצונית, אך הוא השאיר את השער פתוח בפני 'חזרה להחלטה 181 [של האו"ם] ולכל צורות המאבק, ובכלל זה המאבק המזוין, אם ייכשל המו"מ... בנוסף, [תהיה] חזרה אל החלטת האו"ם 3236, הנותנת לעם הפלסטיני את הזכות לכל צורות המאבק, ובכלל זה המאבק המזוין...' הוא קרא 'לכינוס שיאחד את הנהגת פת"ח וחמאס, בראשות מחמוד עבאס' ... והוסיף: 'אנחנו בעד כל מי שמגן על המולדת ונושא נשק כדי להגן עליה, מפני שהוא תומך ברעיון של פת"ח של ההתנגדות."
[אל-ר'ד (עיתון ירדני), 22/5/2010]

חבר הוועדה העליונה של פת"ח ונציג אש"ף בלבנון, עבאס זכי:
"לנו יש החלטה והצעת החלטה 3236 של העצרת הכללית של האו"ם [בעניין] השימוש כל אמצעי המאבק, בכלל זה המאבק המזוין."
[הטלוויזיה הפלסטינית (פת"ח), 19/07/2009]

חבר המועצה המחוקקת הפלסטינית מטעם פת"ח, מוחמד דחלאן, טען גם כי הקהילה הבינלאומית תומכת בשימוש באלימות על-ידי הפלסטינים, וכי ההגבלה היחידה שמנהיגי הרשות מטילים על כך היא שהשימוש באלימות צריך להיות בעיתוי המתאים, כדי שתהיה לכך תוצאה פוליטית חיובית:

המנחה: "אם כך, ההתנגדות והמאבק יישארו כלולים בתכנית..."
דחלאן: "זוהי זכות חוקית. הקהילה הבינלאומית מאשרת לנו את זה. אבל זוהי אחריות ההנהגה להשתמש בהם כאשר תרצה - במקום המתאים ובזמן המתאים. לא ניתן להשאיר [את התפקיד הזה] בידי צעירים שעושים דין לעצמם. זהו ההבדל בין ניצול הזכות הזו [על ידי הרש"פ] לבין שימוש בה על ידי כל מאן דהוא."
[הטלוויזיה הפלסטינית (פת"ח), 22/07/2009]

UN Resolution 3236:
United Nations General Assembly Resolution 3236, adopted by the 29th Session Nov. 22, 1974
Question of Palestine
The General Assembly, Guided by the purposes and principles of the Charter,
Recalling its relevant resolutions which affirm the right of the Palestinian people to self-determination,
Reaffirms the inalienable rights of the Palestinian people in Palestine, including:
(a) The right to self-determination without external interference;
(b) The right to national independence and sovereignty;
Reaffirms also the inalienable right of the Palestinians to return to their homes and property from which they have been displaced and uprooted, and calls for their return;
Emphasizes that full respect for and the realization of these inalienable rights of the Palestinian people are indispensable for the solution of the question of Palestine;
Recognizes that the Palestinian people is a principal party in the establishment of a just and lasting peace in the Middle East;
Further recognizes the right of the Palestinian people to regain its rights by all means in accordance with the purposes and principles of the Charter of the United Nations... (i.e., which prohibits targeting civilians even in war.)"

UN Charter, Chapter 1, Article 1:
"The Purposes of the United Nations are [1] 1. To maintain international peace and security, to take effective collective measures for the prevention and removal of threats to the peace, and for the suppression of acts of aggression or other breaches of the peace, and to bring about by peaceful means, and in conformity with the principles of justice and international law, adjustment or settlement of international disputes or situations which might lead to a breach of the peace."

 



הידיעה הקודמת הידיעה הבאה



לארכיון פרסומי PMW




Created by swat