English

 


פרסומי PMW
השפעת "מבט לתקשורת פלסטינית" על הדיון האירופאי בנושא מימון הרש"פ
Share |
השפעת "מבט לתקשורת פלסטינית"
על הדיון האירופאי בנושא מימון הרש"פ

עיתון מעריב פרסם אתמול כתבה על הויכוח הפוליטי המתחולל בנורבגיה בנושא המימון שנורבגיה ומדינות אירופאיות נוספות מעניקות לרשות הפלסטינית. ויכוח זה התפתח בעקבות תחקיר בטלוויזיה הנורבגית שהסתמך על הממצאים של מכון "מבט לתקשורת פלסטינית." התחקיר הציג את ההסתה ועידוד האלימות בתקשורת הרשמית של הרש"פ, וכן את נתוני המשכורות שמשלמת הרש"פ למחבלים אסירים שיושבים בבתי הכלא בישראל. התחקיר הוביל לפתיחת חקירה של ממשלת נורבגיה שבו מצאו כי אכן כספי המימיון הארופאי מסייעים לעידוד טרור והסתה נגד ישראל.


באוסלו דורשים הסבר מהרשות. בי-ם שותקים


נורבגיה זועמת על הרשות לאחר שנחשף כי כספי הסיוע הניתנים לה
עוברים לאסירים ביטחוניים. בישראל, בינתיים, לא אמרו דבר בסוגייה

את הנתונים המלאים על שיתוף הפעולה של חלק מממשלות אירופה
 עם הפלסטינים, גילה ארגון 'מבט לתקשורת הפלסטינית'

אריאל כהנא, 03/04/2013
 
לפני שבועיים התכנסה בבריסל ועידת המדינות התורמות לפלסטינים. תחת חסותה של נציבת החוץ האירופית, קתרין אשטון, הציגו נציגי הישראלים, הפלסטינים והמדינות התורמות את עמדותיהם אודות השימוש בכספי הסיוע בשנה החולפת.

הדיון התמקד במשבר הכלכלי החריף הפוקד את הרשות, והפלסטינים טענו כי ישראל אשמה במצבם הכלכלי הרעוע. ישראל מנגד ציינה את שפע פעולותיה לחיזוק המשק הפלסטיני, בהן הסרת מחסומים. הנתונים שהנציגה הישראלית לא העלתה בדיון הם העברות הכספים מהאירופים ישירות לחשבונות הבנק של הטרוריסטים הכלואים בישראל.

באופן אבסורדי, מי שהעניין מטריד אותם יותר מכל הם דווקא הנורבגים, העומדים בראשות הוועדה של המדינות התורמות.
שר החוץ הנורבגי החדש, אספן בירס אייד, אף העלה את העניין בפגישה אישית שקיים עם ראש הממשלה הפלסטיני, סלאם פיאד. אייד, שיבוא היום לביקור בישראל וברשות, מתח ביקורת על פיאד והאשים אותו בהטעייה מכוונת של נורבגיה ושל המדינות התורמות.

נורבגיה: אנו לא תומכים באסירים

במכתב שהגיע לידי "מקור ראשון" ומופנה לוועדת חקירה מיוחדת בפרלמנט באוסלו, מסכם השר את טענותיו. "אין בידי שום מסמך המאשר כי הכסף אינו מועבר למי שהורשעו במעורבות בטרור", נכתב. "הועבר לידי מידע כי אלה הכלואים שנים רבות יותר (כלומר מחבלים עם דם על הידיים, א"כ), מקבלים קצבאות גבוהות יותר מאלה המרצים עונשי מאסר קצרים."

מסיבות אלה, ביקשו נורבגיה ובריטניה מהרשות מידע נוסף בעניין. "נורבגיה בשום אופן לא תומכת באסירים הפלסטינים. מדובר בתכנית של הרשות ושלה בלבד", מדגיש אייד. גורמים אירופים הבקיאים בסוגייה הוסיפו כי המידע אכן מטריד ולפחות חלק מהמדינות הנוגעות בדבר יבדקו אותו לעומק.

מנגד, מי שאינה מתייחסת לנושא היא ישראל. הנציגה הישראלית בוועידת המדינות התורמות הסבירה מדוע ישראל עיכבה את תשלומי העברות כספי המיסים לרשות ופירטה את חובות הפלסטינים לישראל בעקבות אי תשלום על אספקת מים וחשמל. אולם בכל הנוגע לכסף המגיע לרשות ממדינות זרות, בכללן ישראל, ומועבר למחבלים הכלואים - הנציגה הישראלית לא אמרה דבר.

"הפרות ההסכם נמשכות"

את הנתונים המלאים על שיתוף הפעולה של חלק מממשלות אירופה עם הפלסטינים, גילה ארגון 'מבט לתקשורת הפלסטינית'. תחקירני הארגון חשפו כי בה בשעה שבכירים פלסטינים טענו כי כספי האירופים מועברים אך ורק לתמיכה סוציאלית במשפחות האסירים, נמשכה בפועל העברת המשכורות למחבלים עצמם.

יתרה מכך, הבכירים אף הצהירו בפומבי כי מדובר במשכורות ולא בקצבאות רווחה. כתוצאה מהגילוי החלו פרסומים בתקשורת הנורבגית והוקמה ועדת חקירה. גם בפרלמנט הבריטי ובקונגרס האמריקני נערכו דיונים בנושא.

איתמר מרכוס, מנכ"ל הארגון שחשף את הפרשה, אומר כי ישראל חייבת לנצל את החקירה הנורבגית כדי להעלות את הנושא על סדר היום של המדינות התורמות. "אחת הסיבות להמשך השנאה וההסתה לטרור מצד הרשות היא העובדה שאומות העולם מתעלמות במשך שנים מההפרות ההסכם על ידיה."

לדברי מרכוס, במקרה הנוכחי מדובר במימון ישיר מהמדינות התורמות דרך הרשות לחשבונות בנק של טרוריסטים כאשר המדינות התורמות ממשיכות להתעלם. "כעת, משעלה הנושא לדיון בבימות אירופאיות, לישראל יש הזדמנות חשובה לדרוש שינוי, כך הרשות לא תמשיך לתמוך במחבלים", הבהיר. ממשרד החוץ נמסר כי הסוגיה מוכרת ותיבדק בימים הקרובים.
[http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/457/248.html?hp=1&cat=404&loc=2,
הדגשת העורך]


הידיעה הקודמת הידיעה הבאה



לארכיון פרסומי PMW




Created by swat