English

 


PMW בתקשורת
ישראל היום מדווחת על פרסום "מבט לתקשורת פלסטינית" על משכורות הרש"פ למחבלים
Share |

,
דו"ח פלשתיני חושף: זהו מחירון הטרור למחבלים
שיושבים בכלא הישראלי

230 מיליון שקלים למחבלים המרצים עונש מאסר • 176 מיליון למחבלים משוחררים • 96 מיליון - הטבות למשפחות • ושני מחבלים רוצחים שיושבים בכלא יותר מ־35 שנה - משתכרים 12 אלף שקלים בחודש • כך מתמרצת רמאללה פיגועים נגד ישראל

עד כמה כדאי לפלשתינים לבצע פיגועים נגד ישראל? בחינה של התשלומים שרמאללה מעבירה לאסירים מוכיחה: הטרור לא משתלם, אבל הוא בהחלט משלם - וככל שהמעשה חמור יותר, כך התשלום גבוה יותר.

הרשות הפלשתינית הוציאה בשנת 2018 לפחות 502 מיליון שקלים לתשלומים עבור מחבלים חיים - כלואים ומשוחררים - כך עולה מדו"ח ביצוע התקציב של הרשות לשנת 2018, אשר פורסם אתמול באתר משרד האוצר הפלשתיני. זו הפעם הראשונה מאז 2015 שהרשות חושפת את סכום הכסף שהוציא המשרד הפלשתיני לענייני אסירים. בין 2015 ל־2018 הסתירה הרשות את הנתונים הללו, והתשלומים שהועברו למחבלים הופיעו תחת סעיפים אחרים. בסוף החודש אמור שר הביטחון להגיש לקבינט המדיני ביטחוני דו"ח עם סך התשלומים ששילמה הרשות למחבלים, על מנת שהממשלה תקזז סכום זה מכספי המסים שהיא מעבירה לרשות הפלשתינית.

עונש חמור - שכר גבוה
 
אף שלא מפורטים בדו"חות הביצוע כיצד חולקו כספים אלה בין המחבלים הכלואים בבתי הסוהר לבין המחבלים המשוחררים, בדיקה שביצע מכון "מבט לתקשורת פלשתינית" מעלה כי לפחות 230 מיליון שקלים שולמו במשכורות למחבלים הכלואים בבתי הסוהר.
 

מחירון האסירים הפלשתיניים, משפחות אסירים // צילום ארכיון: אייל מרגולין, ג'יני
 
לפי הבדיקה, שהתבססה על מקורות מידע גלויים דוגמת נתוני שב"ס, לפחות 176 מיליון שקלים שולמו במשכורות למחבלים ששוחררו מבתי הסוהר, ו־96 מיליון שקלים שימשו להשלמות ולהטבות אחרות למחבלים הכלואים והמשוחררים ולמשפחותיהם. בין השאר, ידוע כי גובה המשכורת לאסירים ביטחוניים תלוי בפרק הזמן שהם מרצים בבתי הסוהר, כלומר - לפי חומרת המעשה שבו הורשעו. כך, למשל, האסירים הוותיקים ביותר - מאהר וכרים יונס, אשר רצחו בשנת 1980 את החייל אברהם ברומברג, ויושבים בבית הסוהר מאז 83' - מקבלים בכל חודש משכורת של 12 אלף שקלים. במבט לתקשורת פלשתינית חישבו ומצאו כי בינואר 2018 לבדו שילמה הרשות כמעט 20 מיליון שקלים משכורות למחבלים האסירים (ראו פירוט נפרד למעלה).

"לא נקבל תמיכה בטרור"

הדו"ח, אשר הוכן על ידי עו"ד מוריס הירש, לשעבר התובע הצבאי של איו"ש, מתבסס כאמור על מידע גלוי. מסיבה זו, אי אפשר לדעת כמה כסף שילמה בסופו של דבר הרשות בשנת 2018 למשפחות של "שאהידים". קבוצה זו, המונה כ־18 אלף איש, כוללת הן משפחות מחבלים שהתאבדו ונהרגו בפיגועים, והן משפחות פלשתינים שנהרגו או נפצעו בעימותים. עם זאת, ידוע כי סך התקציב שהרשות הקצתה בשנת 2018 לקבוצות אלה עמד על 687 מיליון שקלים.

ביולי האחרון אושרה בקריאה שלישית בכנסת הצעת חוק שעניינה הקפאת כספים ששילמה הרשות בזיקה לטרור מהכספים המועברים אליה מממשלת ישראל. את הצעת החוק יזם ח"כ אלעזר שטרן. בהתאם לחוק, ולראשונה, אמור שר הביטחון להגיש בימים הקרובים דו"ח שנתי המסכם את התשלומים שהעבירה הרשות הפלשתינית בשנת 2018 למחבלים כלואים, משוחררים או פצועים, וכן למשפחות של מחבלים "שאהידים". כפי שנקבע בחוק, סכום זה יקוזז, לאחר אישור הקבינט, מכספי המסים שישראל מעבירה בכל חודש לרשות הפלשתינית.

"החוק שמטיל סנקציות כספיות על הרשות בגלל התשלומים למחבלים הוא אחד החשובים בישראל בשנים האחרונות", אמר איתמר מרכוס, מנהל מבט לתקשורת פלשתינית. לדבריו, "הוא שולח מסר ברור לרשות הפלשתינית כי ישראל לא תקבל בשום פנים ואופן את תמיכתה בטרור. אנו מקווים שישראל תיישם את החוק באופן מלא כבר החודש, כפי שנדרש על פי החוק, כדי שהרשות תבין שישראל תפעל בכל כוחה נגד כל גילוי תמיכה בטרור מצידה".
[https://www.israelhayom.co.il/article/627177]


הדוח הקודם הדוח הבא



לארכיון PMW בתקשורת




Created by swat