פרסומי PMW
פלסטינים שהתראיינו לערוץ טלוויזיה מתנגדים לטרור של ילדים ומאשימים את הטלוויזיה בהסתה
Share |
 

פלסטינים שהתראיינו לערוץ טלוויזיה

מתנגדים לטרור של ילדים

ומאשימים את הטלוויזיה בהסתה


 

איתמר מרכוס ונאן ז'אק זילברדיק

 

רוב הפלסטינים שרואיינו ברחוב על ידי ערוץ עודה המנוהל על ידי פת"ח, הביעו התנגדות להשתתפות ילדים בפיגועי דקירה ובפיגועים אחרים. רוב המרואיינים הביעו התנגדות לטרור ילדים באופן עקרוני, בעוד שכמה אחרים התנגדו לו מאחר שלדבריהם הוא אינו יעיל. 

 כל המרואיינים שהופיעו בשידור האשימו את הטלוויזיה בהסתת ילדים לבצע פיגועי דקירה. אישה אחת האשימה באופן ישיר את הערוצים הפלסטינים, כאשר דיברה על תפקידם של "ערוצי הטלוויזיה אצלנו." המראיינת סיכמה את השידור בקריאה לסיים את ה"הסתה מבעד למסכי הטלוויזיה... די לשפיכת דם ילדינו לשווא."

 



מכון "מבט לתקשורת פלסטינית" דיווח כי גם בתי ספר פלסטינים השתתפו בהסתה. תלמידים פלסטינים מ"בתי ספר רבים במחוזות רמאללה ואל-בירה" השתתפו באליפות כדורגל על שם המחבל בן ה-13, אחמד מנאסרה, אשר דקר נער ישראלי וכמעט גרם למותו. קריאת אירוע ספורט פופולרי על שמו של נער מחבל מעמידה אותו כדמות לחיקוי בעיני יתר התלמידים.

[אל-חיאת אל-ג'דידה, 23/11/2015]

 

שיר ששודר בערוץ עודה של פת"ח קרא לפלסטינים: "הטבע אותם [הישראלים] בים הדמים, הרוג אותם בכל דרך שתרצה."

 

בגל הטרור הנוכחי היו גם מחבלים בני 13, 14 ו-15 שדקרו או ניסו לדקור ישראלים למוות. רבים מהם נהרגו בעת שביצעו את הפיגועים. על פי נתונים של צה"ל, כחצי מן המחבלים במסע הטרור הנוכחי היו מתחת לגיל 20. לפחות 21 מחבלים (10%) היו מתחת לגיל 16 [נתוני צה"ל, 17/02/2016].

 

להלן תמליל השידור:

 

מנחה בערוץ עודה (בהנהלת פת"ח): "מה התפקיד הנדרש מהילדים בתהליך השחרור הלאומי?"

 

אזרח פלסטיני 1: "הילדים הם קודם כל קורבן... הילדים משוללים מכל דבר בחיים שנקרא בידור לילדים. הילדים אצלנו, למרבה הצער, הבידור שלהם הוא הנשק..."

 

אזרח פלסטיני 2: "ילדינו, נדרש מהם, כמו המבוגרים, בכל אמצעי שהם יכולים להתנגד - בסכינים, באבנים, בבקבוק תבערה - בכל דבר שהם יכולים להתנגד, שיתנגדו גם הם..."

 

מורה פלסטינית: אני בתור מורה סבורה שילד, צריך לזרוע בו את אהבת הידע, זה הכי חשוב. שהוא ייצא, וייאבק בעודו ילד - אני נגד זה באופן מוחלט...

 

אזרח פלסטיני 3: "הדברים האלה לא לילדים. הילדים צריכים ללמוד ולחיות את חייהם, ללכת לבית הספר, לשחק..."

 

אזרח פלסטיני 4:"אני נגד פעולות דקירה של ילדים..."

 

אזרח פלסטיני 5: "פעולות דקירה של ילדים הן פעולות שליליות, כי אין להן תוצאות משמעותיות, הן לא מאורגנות ואין בהן משהו חיובי, רק שלילי - שאנחנו מאבדים ילד..."

 

אזרח פלסטיני 6: "כפי שאנו רואים ושומעים - רוב אירועי הדקירה שקורים, הם חלשים מאוד, וכמעט לא מחוללים שום דבר שמשנה את המציאות..."

מנחה בערוץ עודה בהנהלת פת"ח: "לדעתך, לאמצעי התקשורת ולהסתה בטלוויזיה יש השפעה על ילדינו?"

 

אזרחית פלסטינית 7: "בוודאי. זה משבש את השכל של הילד, כשהוא רואה דברים כאלה. אני מונעת מילדיי לראות בטלוויזיה את הדברים האלה שקורים, פעולת דקירה או ירי. אני מונעת מילדיי לראות, זה משבש להם [את השכל], גורם להם לרצות לעשות ככה..."

 

אזרח פלסטיני 8: "מה שקורה היום בתקשורת, משפיע באופן שלילי. זה נותן לילדים את הרושם, שהם ייצאו לרחוב. זה לא אומר להם: 'לא', זה מעודד אותם לצאת לרחוב..."

 

מורה פלסטינית: "לפי דעתי לתקשורת יש תפקיד גדול. במיוחד לערוצי הטלוויזיה אצלנו. אפילו כשהמצב נרגע קצת, את שמה לב שיש אצלנו קריינים ויש אצלנו תחנות לוויין ידועות, שמתחילים בפעולות הסתה. אפילו אם ההסתה היא בלתי ישירה, זוהי הסתה. הסתה במובן שאת מרגישה, שהילד לא יודע מה הוא עושה. למרבה הצער..."

 

מנחה בערוץ עודה (בהנהלת פת"ח): "די להסתה מבעד למסכי הטלוויזיה, עמודי [הפייסבוק] והרשתות החברתיות. עלינו להגן על ילדינו ולפתח אסטרטגיית מאבק הבנויה על אחריות... די לשפיכת דם ילדינו לשווא."

[ערוץ עודה בהנהלת פת"ח, 21/01/2016]