פרסומי PMW
דובר לשכתו של עבאס: "מטרת הראיון [של עבאס] לטלוויזיה הישראלית הייתה להשפיע על דעת הקהל הישראלית."
Share |
דובר לשכתו של מחמוד עבאס (אבו מאזן):
"מטרת הראיון [של עבאס]
לטלוויזיה הישראלית הייתה
להשפיע על דעת הקהל הישראלית."
עבאס: "לא ויתרתי ולא אוותר על זכות השיבה";
האמירה על צפת הייתה "עמדה אישית"

איתמר מרכוס ונאן ז'אק זילברדיק

יו"ר הרש"פ, מחמוד עבאס, העניק ראיון לערוץ 2, שבו דיבר בין היתר על הסדר הקבע עם ישראל. הוא אמר כי מבחינתו גבולותיה של מדינת פלסטין הם גבולות 1967, ואמר כי ברצונו לבקר בצפת עיר הולדתו אך לא לגור בה, משום שהיא חלק מישראל. דברים אלו סותרים את המסרים החוזרים ונשנים מפי בכירים ומנהיגים פלסטינים, וכן מהשידורים בטלוויזיה הפלסטינית הרשמית.

בתגובה לדברים של עבאס אמר דובר לשכתו, נביל אבו רודיינה, כי ראיון לטלוויזיה, "אין משמעותו מו"מ, ומטרת הראיון לטלוויזיה הישראלית הייתה להשפיע על דעת הקהל הישראלית."
גם עבאס עצמו מיהר להבהיר את דבריו. בראיון לערוץ טלוויזיה מצרי, הוא הדגיש כי "לא ויתר ולא יוותר על זכות השיבה," וכי דבריו בנושא צפת היו "עמדה אישית," כך דיווח העיתון הרשמי של הרש"פ.

"מבט לתקשורת פלסטינית" מתעד את העמדה העקרונית ואת המדיניות של הרשות הפלסטינית של אי הכרה בזכות קיומה של ישראל.

להלן תרגום של שתי ההצהרות של אבו רודיינה ועבאס:

כותרת: "אבו רודיינה: מחויבים לעקרונות הלאומיים ולא נסכים למדינה בעלת גבולות זמניים"
"דובר הנשיאות, נביל אבו רודיינה... הביע התנגדות למגעים החשאיים בין גורמים פלסטיניים לגורמים ישראליים, שמטרתם להשיג שביתת נשק שטחית לטווח ארוך, והכרה במדינה בעלת גבולות זמניים שאינה כוללת את ירושלים, את [שיבת] הפליטים ואת יתר העקרונות הפלסטיניים. הוא הביע התנגדות לתוכניות הללו, שמטרתן לחסל את הסוגיה הפלסטינית. אבו רודיינה אמר: 'הנשיא וההנהגה הפלסטינית לא יסכימו למדינה בעלת גבולות זמניים, ומי שמסכים למדינה זמנית הוא זו אשר מוותר על זכות השיבה, פוגע בעקרונות הלאומיים וממיט אסון על הדורות הפלסטיניים הבאים.'
אבו רודיינה הוסיף אתמול בהצהרה לעיתונות... כי זכות השיבה ו[סוגיית] הפליטים הן אחת מסוגיות [הסדר] הקבע התלויות ועומדות במו"מ עם הישראלים, כמו גם [סוגיות] הגבולות והמים. הוא ציין: 'אנו מחויבים לעקרונות הלאומיים שאישרו המועצות הלאומיות בעניין, ואין כל חדש בעניין עמדה זו.' אבו רודיינה ציין כי ראיון לטלוויזיה, 'אין משמעותו מו"מ, ומטרת הראיון לטלוויזיה הישראלית הייתה להשפיע על דעת הקהל הישראלית. הסערה שיוצרים גורמים ידועים כדי להתסיס את דעת הקהל נועדה לבצע הפיכה נגד השלטון הלגיטימי, ולהעביר את העקרונות [הלאומיים] לזירת המאבק הפנימי. בסופו של דבר, ירוויחו מכך רק גורמים שמנהלים בחשאי מו"מ עם ישראל,  ובכל עת מטיחים דרך ערוצי הטלוויזיה האשמות נגד ההנהגה, במטרה לכסות על מה שהם עושים בחשאי ומאחורי גבם של העמים שלהם.'"
[אל-חיאת אל-ג'דידה, 04/11/2012]

כותרת: "הנשיא: לא ויתרתי ולא אוותר על זכות השיבה. המתקפה עלי החלה לפני שידור הראיון"
"הנשיא מחמוד עבאס אמר כי הוא לא ויתר ולא יוותר על זכות השיבה, וכי המתקפה עליו, המסתמכת על חלקי הצהרות שלו בראיון עם ערוץ 2 הישראלי ביום ששי, באה לפני שידור הראיון במלואו. הנשיא עבאס אמר אתמול, יום שבת, בראיון עם ערוץ 'אל-חיאת' המצרי מהבירה הירדנית: 'כל התגובות והפרשנויות באו לפני שידור הראיון, המתקפה עלי החלה לפני שצפו בראיון במלואו. זהו סגנון מוטה מצד חלק מאמצעי התקשורת, ובמיוחד [ערוץ] אל-ג'זירה, ומצד חלק מהפלגים אשר דגים במים עכורים. אני אינני צבוע והשיח שלי עם הפלסטיני אינו שונה מהשיח שלי עם הישראלי או האמריקאי או כל אחד אחר.' הנשיא הוסיף: 'מאז שנת 1988, התקבלה החלטה במועצה הלאומית הפלסטינית, של הכרה בהחלטות האו"ם 242 ו-338, והדבר הוחלט שוב ושוב... כל הפלסטינים מסכימים על פתרון שתי המדינות ועל מדינה פלסטינית בגבולות 1967. חמאס ו[ארגון] הג'יהאד [האסלאמי] מסכימים לכך. בהסכם הפיוס האחרון בקהיר הוסכם על גבולות יוני 1967, על התנגדות עממית בדרכי שלום ועל הליכה לבחירות... אין שום בעיה להסכים על גבולות 1967 ועל ירושלים המזרחית כבירת המדינה הפלסטינית. כל המדינות הערביות והאסלאמיות הסכימו לכך.' הנשיא הבהיר: 'הדיבורים על צפת היו עמדה אישית, ואין משמעותם ויתור על זכות השיבה. איש אינו יכול לוותר על זכות השיבה, שכן כל המסמכים הבינלאומיים וההחלטות הערביות והאסלאמיות מדברים מפורשות על פתרון הוגן ומוסכם לבעיית הפליטים, על פי החלטה 194. הכוונה המילה 'מוסכם' היא מוסכם עם הצד הישראלי.' הוא הוסיף: 'שש סוגיות הליבה, ובהן סוגיית הפליטים, יונחו על השולחן לדיון בשלב הסופי, על בסיס עקרונות המוסדות הבינלאומיים. סוגיית הפליטים [תידון] על בסיס החלטה 194, והיא תועלה למשאל עם - או שהעם יסכים לכך או שהוא ידחה זאת. כמו כן, החלטה 194 מדברת מפורשות על זכות השיבה או פיצוי למי שאינו רוצה לשוב, כלומר, השיבה היא היסוד. כמו כן, יוזמת השלום הערבית דיברה מפורשות על פתרון הוגן ומוסכם לבעיית הפליטים, על פי ההחלטה הנזכרת'. הנשיא המשיך: 'מאז תחילת האינתיפאדה השנייה, דעתי הייתה שהיא טעות ושאל לנו להמשיך בה משום שהיא חמושה. בזמנו, עמדתי היוותה שחייה נגד הזרם, וכאשר התמודדתי בבחירות אמרתי שאני נגד האינתיפאדה החמושה ובעד מו"מ והתנגדות בדרכי שלום. עד היום אני מאמין שאין אינתיפאדה חמושה. כל הפלגים הסכימו על התנגדות עממית, ואפילו בעזה יורים על מי שמשגר רקטה' [הכוונה כנראה לחמאס שפועלת נגד משגרי רקטות]. הנשיא אמר: 'שימוש בנשק הוא מעשה אלים, ואינני רוצה להשתמש באלימות מכיוון שאינני מאמין בכך, זהו קרב אבוד מול ישראל, אך להתנגדות העממית יש השפעה חיובית מבחינת הסולידאריות של העולם איתנו. אמרתי שוב ושוב, ועודני אומר זאת - אין אינתיפאדה חמושה בתקופתי.'
הוא הדגיש: 'עמנו הסכים על התנגדות עממית בדרכי שלום, וזאת דרך נציגיו, וביניהם נציגי הזרמים בדמשק, אחמד ג'בריל, א-צאעקה וזולתם, כמו גם חמאס והגי'האד [האסלאמי]. כולם שמו דגש על התנגדות עממית בדרכי שלום, ואם העם יחליט אחרת - או שאקבל זאת או שלא.' ... הנשיא הדגיש כי ההנהגה הפלסטינית תפנה [לקבל מעמד של] מדינה שאינה חברה באו"ם, למרות האיומים האמריקניים והלחצים הכבדים, וזאת במהלך החודש הנוכחי, וליתר דיוק לאחר ה-6 בחודש הנוכחי. הוא הדגיש כי הוא משוכנע שהצעד הזה יצליח, בהסתמך על הכרתן של רוב מדינות העולם במדינה פלסטינית בגבולות 1967, דבר שמרגיז את ישראל ואת מי שעומד לצדה..."
[אל-חיאת אל-ג'דידה, 04/11/2012]